Evaporated milk

Pai cand stai si citesti retete pe site-uri straine gasesti tot felul de ingrediente de care n-ai auzit. Si oricat Master Chef, Top Chef, Jamie si alte tv-isme ai fi vazut tot ajungi la un moment dat sa te intrebi ce naiba e ala evaporated milk. Si faci o vizita wikipediei si afli ca e produs lactat fara 60% apa. Sa fie lapte praf? Sa fie lapte deshidratat? Nope. Uite cum se face.

Ingrediente

130g lapte praf

250g apa calda

30g unt

Il dai aproape in clocot si apoi il bati cu telul/blender. Daca il bati cu telul pui si o lingurita de amidon, sa-l intaresti un pic.

Pentru o reteta de placinta am folosit doar un sfert din laptele aista. Pe restul l-am congelat sau as fi putut sa-l tin la frigider max 2 zile.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s